Koret

Mandskoret Djursland består af 25-30 sangere – fortrinsvis det man vil kalde voksne mænd - i alderen ca. 50 år og opefter, godt og vel. Korets musikalske indsats ledes af Lone Sonne, som er en utrolig engageret og kompetent dirigent.
Det var dog Kjeld  Jensen, Knebel, der fik ideen til at etablere mandskoret i 2002.Efter 2 efterfølgende korledere fik vi for 8 år siden tilknyttet vore inspirerende Lone.

Vores øveaftener
En typisk koraften begynder onsdage kl. 19, hvor vi mødes i kantinen på "Tinghuset" i Ebeltoft.
Aftenen starter med, at vi hilser på hinanden – på god sangermanér - og der sættes stole frem til de forskellige stemmegrupper – d.v.s. 1. og 2. bas samt 1. og 2. tenor.

Herefter varmer vi op med strækøvelser, stemmeopvarmning og vejrtrækningstræning, efterfulgt af et par enstemmige sange fra Højskolesangbogen.

Koret har investeret i Højskolesangbøger, så der er et eksemplar til hver sanger.
Efter dette tager vi fat på repertoiret i kormappen – 2, 3 og 4-stemmige satser. Et repertoire af dansk, svensk og engelsk, der fornyes  sæson. Repertoiret er indspillet på lydfiler, således at  der er mulighed for at øve sig – derhjemme !

Kl. ca. 20.30 holder vi en lille pause, hvor vi kan nyde vand eller øl – samt tid til socialt samvær og snak med sangervennerene eller "livshistori" fra nye medlemmer.

Efter pausen fortsættes indtil kl. ca. 21.30 hvor aftenen slutter med en oprydning, således at udstillingslokalerne i Kunstforeningen er klar til en ny dag.

Alt foregår i en fin og munter atmosfære, med mange gode grin og godt humør.

 

Andre aktiviteter
Der udsendes løbende informationer fra formand/dirigent omkring aktiviteter, repertoire, koncertprogrammer mm.

Ud over koraftenerne, deltager koret i  3-4 forskellige arrangementer i en sæson.
Det kan f.eks. være  julekoncerter eller festarrangementer på institutioner eller foreninger. Eller det kan være korfestival , med deltagelse af danske og udenlandske kor, hvor der synges for og med hinanden.
Eller det kan være  forårets afslutningstræf med 12-14 andre kor fra Djursland, der mødes og synger med og for hinanden.

Ved nytårstid holder mandskoret et ”Nytårskalas”, der er en afslappende og munter aften. hvor også vores damer får lejlighed til at være med – og syng og lege med!

Hvert andet år har koret taget på en længere udflugt af 2-4 dages varighed, og koret har sangligt bl.a. besøgt Sydslesvig, Dublin, Ribe, Sønderborg, London og Berlin, Harzen, Varberg, Bornholm m.fl.

På rejserne har koret ofte besøgt lokalt mandskor, til fælles fornøjelse og genvisit i Ebeltoft.

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk